2014 m. rugpjūčio 4 d., pirmadienis

Puikus vakaras su Ispaniško vyno naujienomis, užkandžiais ir žaidimais

Vienas iš gražiausių vasaros aperityvų - taurė Sauvignon Blanc! Gaivi šio vyno jėga kelia žvalią nuotaiką net po kaitriausios dienos. O budrumo ir energijos mums šįvakar prireiks! Vyno mėgėjų komandos vėstantį liepos ketvirtadienį susirinko patikrinti savo žinių apie Ispanijos vyną.


Vakarą pradėjome Lealtanza Rioja Bianco. Tai puikiai vertinamas Sauvignon Blanc, net buvo tituluotas geriausiu baltuoju iš Rioja regiono. Bodegas Altanza savo pavadinime užkodavo pasiryžimą likti lojaliais garsiausio Ispanijos regiono vyndarystės tradicijoms. Vos 1998 m. įkurtas vyno ūkis didžiuojasi šiuolaikinės technikos galimybėmis savo rūsyje, bet aukščiausios kokybės vyną gamina ąžuolinėse fermentacijos talpose, kaip buvo daroma kadaise... Tuo įsitikinti galėjome degustuodami Lealtanza Reserva Rioja 2008. Prancūziško ąžuolo įtaka akivaizdi - vaisiškumą palydi prieskonių natos, jaučiami kavos, kakavos aromatai.
Šiuos vynus į Lietuvos rinką atvežė Vyno guru - vyno prekybos įmonė, siūlanti įsigyti vyno internetinėje parduotuvėje.
Kaip ir priklauso tokios modernios tradicijos propaguotojui, vyno pristatymas taip pat organizuotas neįprastai. Keturios vyno mėgėjų komandos degustuodamos vyną dar ir rungėsi protų mūšyje ispaniško vyno bei gastronomijos tema, kurį vedė vyno žinovė Jurga Karinauskaitė iš kompanijos Vynas ir draugai. Atsakymus į kai kuriuos klausimus sufleravo degustuojamas vynas ir California Tapas & Wine patiekiamos užkandėlės. Atsakinėdami į klausimą, kuo skiriasi Jamon Serrano nuo Jamon Iberico, dar galėjome jų ir paragauti!
Labiausiai intriguojanti užduotis buvo akloji degustacija, kurios metu komandų atstovai aklai degustavo baltąjį ir raudonąjį vyną bei bandė atspėti, kurie iš vakaro metu jau degustuotų vynų yra jų taurėse. Tik vienam vyno mėgėjui pavyko teisingai įvardyti abu vynus, likusiems - po vieną vyną. Tačiau ir tai labai geras rezultatas!
Vakaro kulminacija - įspūdingas šimtamečių vynuogynų derliaus Garnacha vynas. Tai Carinena regione įsikūrusio ūkio Bodegas San Valero pasididžiavimas... Labai ribotas mažyčių uogų derlius skinamas rankomis ir vynas gaminamas sutelkiant visą dėmesį į jo kokybę. Jūsų laukia nepamirštami pojūčiai. Šis ūkis taip pat gamina vadinamą akmenų vyną. Pavadinimas kilęs dėl išskirtinai akmenuoto vynuogyno, kuris iš užaugina derlių šiam vynui. Rezultatas - išraiškingas, sultingas, malonus vynas.
Renginį organizavo Renginių klubas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą